Джинджифил, 250 таблетки

Manufacturer:

Препоръчва се  за подпомагане при: общи стомашни неразположения от различен произход, болки в стомаха от преяждане, подуване на стомаха, храносмилателни проблеми. Подобрява моториката на червата, използва се при диспепсия, гастропареза, запек, колики и др. Подпомага при простудни заболявания, кашлица, бронхит, възпаление на ставите и др. Облекчава симптомите при морска болест.

59,90 лв

ЛЕСНА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

При "лесна поръчка", ще бъде поръчан както избраният в момента вариант на продукта, така и продуктите от количката.

Повече информация

Състав:

Всяка таблетка съдържа 49,6 mg джинджифил.

Действие:

Kорените на джинджифила са със силен аромат и лют вкус. Съдържат смоли, полизахариди, флавоноиди, много етерични масла и др. На тях се дължи парливият (лют) вкус на джинджифила. Той и съдържащите се в него етерични масла стимулират стомашните жлези, действат противомикробно и служат като тонизиращо средство. Има обезболяващи, седативни, антипиретични и антибактериални свойства. Използва се за подобряване на храносмилането, особено в ястия, съдържащи повече целулоза. Прилага се при простудни заболявания, кашлица, хрема, възпаления на гърлото, като апетитовъзбуждащо средство, при нарушено храносмилане и като диуретично средство. Доказано е и лечебното му въздействие при ставни възпалителни процеси, блокира някои простагландини, като така намалява болката и подуването на ставите при артрит. Облекчава главоболието при мигрена. Използва се често като афродизиак. Има данни, че подпомага за предотвратяване на някои видове рак и забавя растежа на раковите клетки.

Начин на употреба: 3 пъти на ден по 2 таблетки.

Знаете ли, че ...

Джинджифилът е коренище, което се добива от тропическото растение Zingiber officinale, наричан още исиот или имбир. Неговите корени се използват в Китай и Индия от древността. След това арабите го разпространяват в древна Гърция и в Римската империя. Пресният джинджифил има остър парлив вкус, с аромат на лимон. Много е популярен в кулинарията като подправка. Пресен джинджифил се използва за направа на чай и като добавка в супи и различни ястия. В сладкарството се използва при направата на бонбони. В Англия и САЩ от джинджифилов екстракт се приготвя бира, а в Германия са известни джинджифиловите курабийки и сладкиши.

Представяме Ви още 21 продукта в категория "Имунна система, простуда и грип":